Varen ble lagt i handlekurven din!

Til betaling Fortsett å handle
Back To Top

Om oss

Det hele startet allerede i 1993 da vår designer Andreas gikk i tredje klasse. Han og resten av klassen skulle på O-fag utflukt (orienteringsfag som det nå heter) for å lære om den omringligende skogen. Plutselig kom Andreas ansikt til ansikt med en elg, noe som er ekstremt skjelden da skolen er på en øy. Dette var begynnelsen på hans store fasinasjon om elg. 

To "Moose on the Loose" på vei over til Tromsø-øya. Dette fra juli 2014. Foto: Cato Caspersen 

Moose on the Loose (MOTL) som figur og konsept startet som en forsiktig idé i 2001. Noen skisser senere tok klesmerket form og før et eneste plagg var solgt hadde den fargeglade elgen mer enn 10.000 tilhengere på Facebook-siden sin. Resultatet ble Moose on the Loose AS som ble etablert 10.10.2010...klokken 10.10. 
I dag er 12.000 t-skjorter solgt, igjennom vår nettside, samt i butikker. Over 4.000 personer har hørt våre foredrag og gründeren er nå en av seks finalister i jakten på "Folkets Gründer 2013". 

Moose on the Loose slik de ble tegnet i franskboken 2001.

Etter en fantastisk respons, allerede åtte måneder før premieren, bestemte MOTL, i samarbeid med M.A.S (årets designbutikk 2009), for å kjøre en liten før-premiere 21. November 2010. M.A.S ønsket å ta inn 100 t-skjorter, men fikk 300 t-skjorter med full returrett på de resterende. Dørene åpnet klokken 09.30 og da stod det allerede 30 stykker i kø utenfor som ønsket å sikre seg et eksemplar av disse allerede mye omtalte elge-skjortene. Alle t-skjortene ble revet vekk første dagen! Tre uker senere, 14. desember, kom det påfyll av 450 nye t-skjorter - som også ble revet bort allerede FØR jul. Totalt ble det i løpet av noen dager solgt 1300 t-skjorter, via M.A.S og internettsiden, www.mooseontheloose.no/.com. I dag er fan-siden passert imponerende 15.000 fans.

Et gammelt familiefoto av familien Moose on the Loose fra 1889

Som en slags "milepæl" har vi også rukket å bli piratkopiert i Hellas. Det har selvfølgelig en bitter bismak å bli piratkopiert, men vi velger å se på det som om at vi har gjort noe riktig.  

 Piratkopi av Moose on the Loose i Hellas

Det er mange som har lagt merke til denne elgen og dens historie og gründer bak klesmerket, Andreas Nilsen, er etter hvert blitt en ettertraktet foredragsholder. Andreas har vært invitert som foredragsholder og foreleser rundt om kring i Norge for å fortelle denne historien. Totalt har drøyt 5.000 personer fått med seg våre presentasjoner og forelesninger.

Knut Nærum har sikret seg et eksemplar av Moose on the Loose

Vi har blitt godt lagt merke til og har tydelig gjort inntrykk for eksempel da Andreas ble nominert til årets Tromsøværing 2010, som arrangeres av avisen iTromsø, og her endte han på en fantastisk tredjeplass! Også det lokale kulturlivet i Tromsø har latt seg imponere av elgen og laget et eget stykk om gründeren og elgen. I 2011 ble Andreas tildelt stipende "Hugo Boss Icon of success" og i januar 2014 vant han prisen "Folkets gründer" med 41% av stemmene stemt frem av folket selv.

Andreas ble "Folkets Gründer 2013".

Det er også mange som har rukket å sikre seg et eksemplar av elge-skjortene, Knut Nærum, Bjørn Kjos, Håvard Lilleheie, Jan Fredrik Karlsen, Per Kristian Foss, Petter Northug, Jon Almaas, Jo Nesbø, Grace Kelly samt hele laget til Team Lisa - for å nevne noen. 

Petter Northug har også sikret seg et eksemplar av Moose on the Loose - og se det smilet ;)

Elleve butikker har allerede tatt inn våre produkter og flere har meldt sin interesse, men er fortsatt avventende da de kun tar inn etablerte merker. Dette vil være hovedfokus de neste årene – etablere varemerket Moose on the Loose i Norge før veien går via til de skandinaviske landene og deretter ut i verden.

Det har altså skjedd mye spennende allerede og vi gleder oss til fortsettelsen.

Har du spørsmål, kommentarer, tilbakemeldinger eller kanskje du ønsker å selge våre produkter så moose gjerne en epost til support@mooseontheloose.no

Navn/foretaksnavn Moose on the Loose AS
Organisasjonsform Aksjeselskap
Org. nummer 996 166 015
Forretningsaddr Holtveien 23, 9012 Tromsø, NORWAY

E-post support@mooseontheloose.no
Telefonnummer 97 18 12 13
Kommune Tromsø